İlham veren kadınlar

Tülin Yalman 07 Mar 2025

Tülin Yalman
Tüm Yazıları
Baharın göz kırptığı bu güneşli günlerde, ışıltılı bir haberle başlamak doğru olmaz mı? Özel günleri aslında sevmem, anlamsızdır bana göre... Bir güne sığmayacak kadar o günün başlığı çok değerlidir çünkü… Ama yarın 8 Mart Dünya kadınlar günü.

Yaşamda kadının attığı her adım, o kelime öylesine kutsaldır ki...

Hafta ortasında çok anlamlı bir etkinlik vardı.

Geleceğin Kadın Liderleri eğitim programı kapsamında ilham buluşmasının

2. düzenlendi.

Geçen sene de ilk toplantıya katılmış ve çok etkilenmiştim.

KAGİDER ve SANOFİ Türkiye genç kadınların iş hayatına daha donanımlı başlamaları amacıyla 15 yıl önce hayata geçirdiği Geleceğin Kadın Liderleri eğitim programı kapsamında GKL İlham buluşmalarında kendi ilham verici hikayelerini dinledik.

Programın ana içeriği 15 senedir hayallerinin peşinden giderek başarıya ulaşmış olan pırıl pırıl kadınların ilham verici hikayeleriyle başladı.

GKL’nın böylesine değerli oluşumu ile yaşıtlarıyla aynı fırsatlara sahip olamamış genç kadınların iş hayatına daha donanımlı başlamaları hedefleniyor.

Etkinlikte Geleceğin Kadın Liderleri programında mezun olup kariyerlerinde başarıya ulaşmış kadınlar ve topluma rol model olmuş ünlü isimler kendi ilham hikayelerini paylaştı etkinliğe katılan davetlilerle...

GKL mezunlarının ve Türkiye’ye ilham olmuş isimler cinsiyet ve fırsat eşitliliğe dair hikayelerini paylaştıkça her hikaye umut verici özellikte olması ayrıca çok değerliydi.

Bugüne kadar GKL Programından 1850 genç kadın mezun olurken bu kadınların yüzde 92 si kariyer hayatlarına başarıyla devam ediyor olması ve bu kadınların yüzde 22 si üst düzey yönetici pozisyonunda iş hayatlarında yer alması kadınların toplumsal hayatta da iş yaşamında da kararlılığının titizlikle uygulanması aslında öyle değil mi?

KAGİDER Başkanı sevgili Esra Bezircioğlu ve SANOFİ Türkiye kurumsal iletişim direktörü  

Pınar Kaya 15 sene önce oluşturulan yol hikayesini paylaştı davetlilerle, heyecanları çok etkileyiciydi.

KAGİDER çok değerli; yıllardır yakından takip ediyorum.

Sadece Türkiye de değil yurtdışında da aktif olarak çalışmalarını devam ediyor.

Ve o gün etkinlikte Esra hanımdan öğrendim ki KAGİDER global iş hayatında ki başarılı Türk Kadın yöneticilerle bir araya geleceği toplantılar için önümüzde ki hafta New York’a gidiyor.

New York’ta Birleşmiş Milletler’de bu ilham verme başarı mucizesinin sunumunu yapacak olmanın heyecanıyla…

New York’ta Türk kadın girişimcilerini global platformlara taşıyacak görüşmelerin her fırsatta yüksek heyecan vereceğini söyleyen Esra Bezircioğlu 2025 yılı içinde dünyada ki bir Çok önemli şehirde de bu toplantıların gerçekleştirileceğini belirtti.

Bezircioğlu; Türkiye’nin dört bir yanında daha fazla kadın girişimciye ulaşmayı hedeflediklerini, yaratılan ekonomik değeri , kadın girişimcilerin sürdürülebilir iş modellerine geçiş yapmasını desteklemek ve toplumsal cinsiyet eşitliği bilimcinin yaygınlaştırmak için KAGİDER in yol haritası olduğunu , sürdürülebilir bir gelecek hayalleriyle çalışmalarının heyecanını ilk günkü gibi devam ettiğini vurguladı.

SANOFİ Türkiye kurumsal iletişim direktörü Pınar Kaya da dünya ekonomik forumu araştırmalarında dünyada cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kalkması için 134 yıl olması gerektiğini vurgulayarak sadece devletlerin değil kurum ve bireylerin de önemli sorumluluklarına inandıklarını, SANOFİ olarak 90 ülkede 91 bin çalışanlarıyla GKL ve KAGİDER projelerine 15 yıldır büyük bir mutlulukla destek vermeye devam ettiklerini belirterek projenin temel amacının cinsiyet eşitsizliğini azaltmak için ekonomik katılımı teşvik ederek ,her bireyin eğitimle beraber topluma daha güçlü bir şekilde entegre olmasını sağlamak olduğunu ve önümüzde ki hafta New York da Birleşmiş Milletler de bu projeyi model bir proje olarak sunma fırsatının hedeflerine çok daha kolay ulaştıracaklarını belirtti.

Kadınlar iş yaşamında fazlasıyla titiz ve başarı odaklı.

Anayasamızda da kadın-erkek eşitliliği ilkesi güçlendirilmiş, medeni kanun yenilenmiş ve kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık uygulamaları anayasal güvenceye kavuşması kadının iş hayatında karşılaştığı engelleri ortadan kaldırılması kadının iş yaşamında ki başarısının da ana etkeni.

Dünyada da baktığımızda uluslararası şirketlerin başında kadın yöneticiler ilk başta yer alıyor.

Türk kadın yöneticilerde global de iş yaşamında birçok uluslararası şirket için

İlk tercih edilen yönetici pozisyonlarında görmek mutluluk verici.

Çok fazla başarı ve gurur hikayeleri var o yüzden.

Ve gerçekten ilham veren kadınlar hepsi de…

İşte o yüzden her gün Kadınlar Günü yaşamın her alanında, asla unutulmamalı asla…