IKBY seçimleri, Barzani'nin ziyareti ve yeni süreç tartışmaları

Kuzey Irak'taki Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) bu Pazar parlamento seçimleri yapılacak. Seçimler birçok bakımdan Kuzey Irak kadar bölgemiz ve özellikle Türkiye için de kritik önemde. Zira bu seçimler ABD, İsrail ve Fransa gibi ülkelerin -ki bunlara İngiltere'yi de dâhil etmek gerek- Türkiye'ye dair hasmane hesapların göbeğinde yer alıyor.

Cuma 18 Ekim 2024 00:00
Bahçeli'nin uzattığı el ve yeni süreç tartışmaları

TBMM'nin yeni dönem açılışında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin DEM Parti sıralarına giderek el uzatıp parti yöneticileriyle tokalaşması sonrası iç politikada yoğun bir tartışma başladı.

Pazartesi 14 Ekim 2024 00:00
İsrail, Türkiye'nin bekası ve Kuzey Irak seçimleri

Hamas'ın 7 Ekim saldırıları ve İsrail'in bunu fırsat bilerek Filistin'e yönelik başlattığı işgal ve soykırım saldırılarının üzerinden bir yıl geçti.

Pazartesi 07 Ekim 2024 00:00
İsrail saldırıları, ABD Seçimleri ve İran

İsrail'in Filistin'den sonra Lübnan'a saldırması ve son olarak Hizbullah lideri Hasan Nasrallah dâhil olmak üzere örgütün yönetim kademesinin büyük kısmını etkisiz hale getirmesi sonrası tüm dünyanın gözü bir kez daha Ortadoğu'ya çevrildi.

Pazartesi 30 Eylül 2024 00:00
İsrail'in hoyratlığı "Batı"nın sonunu...

Yaklaşık 1 yıl önce Hamas'ın 7 Ekim saldırılarını bahane ederek Filistin'i yerle bir edip topraklarının önemli bölümünü işgal eden İsrail, beklendiği üzere bu kez Hizbullah'ın etkisiz kimi saldırılarını bahane ederek Lübnan'a yöneldi.

Çarşamba 25 Eylül 2024 00:00