İsrail'i Türkiye'ye iten ABD olmasın

Avni Özgürel 09 Eki 2024

Avni Özgürel
Tüm Yazıları
İsrail'in Tevrat'a bakıp Arz-ı Mevud hayali görmesi ne şaşılası ne de yeni bir şey.. Yeni olan bu rüyanın şimdi neden depreştiği..

Dört cephede yani İran, Filistin/ Gazze, Lübnan ve Yemen’le savaşmak durumunda olan İsrail aklını peynir ekmekle yemediyse Türkiye’yle kapışmaz, kapışırsa sonunun ne olacağını bilir.. 

HaL böyleyse neden kaşınır?

Açıkçası Türkiye’yle savaşmak hevesinden değil bence, ama birilerinin Türkiye’yle kapışmasında kendi açısından yarar gördüğünden kızıştırıyor ortamı.... ‘ Birileri kim’ derseniz bu sorunun cevabı sır değil: PKK.. ABD’nin Ortadoğu’dan – özellikle PKK’dan sorumlu şef diplomatı- Brett McGurk ve bir basamak üstte Merkez Kuvvetler Komutanı Erik Kurilla, Irak/ Suriye coğrafyasında Pentagon’un kurguladığı şekliyle  ‘ Oyunun kuralları değişene kadar’ nöbetçiler. Oyunun kurallarının değişmesinin manası açık: Washington gerek Kuzey Irak’ta seçim oyunu yeniden başlatıp ‘ Uydu Devlet’i hedefleyen top çevirmeyi  Suriye’de tezgaha koyunca İsrail’e gün doğdu. Kürtlere devlet kurulmuş kurulmamışı önemsemeyen ABD/ İsrail ekürisi o kargaşada Ankara ve İran’ın kafası dağılır da bizim elimizdeki kartlara bakma fırsatı bulamayabilirler ümidine sarılmış durumdalar..

Ankara’nın birilerinin elini görmüş olabileceği bunların hesabı dışında elbette.. 

Dün TBMM’de yapılan ‘ özel oturum’ işte bunun göstergesi.. Ankara’nın ayrıntılara takılmadan ‘ Milli Birlik’ mesajı verirken PKK’nın DEM Parti’ye ayar verme telaşını boşa çıkarırken Washington’a ‘ oyununu gördüm, vsrım..’ dediği toplantı oldu..