
İran basını, İran'ın İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları nedeniyle müzakereler kapsamında ABD'yle olan mesaj alışverişini durdurduğunu duyurdu.
Tasnim haber ajansına göre, İran müzakere heyeti 'arabulucular aracılığıyla görüşmeleri ve belge alışverişini' askıya alacak.
Bu hamle, Washington ile Tahran arasında artan gerilimin bir işareti oldu. İki taraf da ateşkesi uzatacak ve Hürmüz Boğazı üzerinden Basra Körfezi enerji ihracatını yeniden başlatacak bir taslak anlaşmada değişiklik yapılması yönünde karşılıklı mesajlar veriyor.
Tahran hükümeti, Washington'ı çelişkili sinyaller göndermekle ve müzakereleri uzatmakla suçladı. Pazartesi günü erken saatlerde Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, İran'ın ABD ile 'güvensizlikle' görüşmeye devam ettiğini söyledi. Başkan Donald Trump dün akşam, iki ülke arasındaki güçlerin Hürmüz Boğazı yakınlarında tekrar çatışmasına rağmen, İran ile geçici bir barış anlaşması konusunda görüşmelerin iyi sonuçlanacağını söyledi.