Dünya Kaynak: Sputnik 06.10.2024 09:12

Beyrut'un güneyine yoğun bombardıman

İsrail ordusu cumartesi gecesi Beyrut'un güney banliyösü Dahiye'ye ağır bombardımanlar düzenledi. Özellikle Beyrut Uluslararası Havalimanı'nın yakınında yer alan Leyleki, Burj el-Barajneh ve Haret Hreik dahil olmak üzere birçok mahalle eş zamanlı olarak bombalandı.
Beyrut'un güneyine yoğun bombardıman

İsrail ordusu cumartesi gecesi Beyrut’un güney banliyösü Dahiye’ye ağır bombardımanlar düzenledi. Özellikle Beyrut Uluslararası Havalimanı’nın yakınında yer alan Leyleki, Burj el-Barajneh ve Haret Hreik dahil olmak üzere birçok mahalle eş zamanlı olarak bombalandı.

Çatışmaların başladığı tarihten bu yana en ağır bombardıman olarak değerlendirilen bu saldırının ardından birçok yerde büyük yangınlar çıktı. Sabah saatlerinde bombardımanların yoğunluğu azalsa da başkent zaman zaman güçlü patlamalarla sarsılıyor.

Ağır makineli kurtarma ekipleri ve itfaiyeciler, moloz yığınlarından dolayı hasar gören noktalar ulaşmakta zorluk çekiyor, gece saldırıları sırasında kaç kişinin öldüğü ya da yaralandığı henüz bilinmiyor.


Lübnan Sağlık Bakanlığı: İsrail'in cumartesi günü Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında 23 kişi hayatını kaybetti

Diğer yandan Lübnan Sağlık Bakanlığı bu sabah saatlerinde, İsrail'in cumartesi günü Lübnan'ın farklı bölgelerine düzenlediği hava saldırısında 23 kişinin hayatını kaybettiğini, 93 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Bakanlığa bağlı acil durum merkezinden yapılan açıklamada, "İsrail'in Lübnan'ın güneyine, Nebatiye, Bekaa, Baalbek, Hermel, Lübnan Dağı ve kuzeydeki şehir ve köylere düzenlediği saldırılarda 23 kişi hayatını kaybetti, 93 kişi yaralandı" ifadelerine yer verildi.