Dünya Kaynak: Sputnik 19.09.2024 07:30 Güncelleme: 19.09.2024 11:45

Lübnan'a ikinci saldırıda 14 ölü, 450 yaralı

Lübnan medyasının haberlerine göre, Beyrut'un güneyindeki banliyölerde patlama sesleri duyuldu. Al Hadath TV kanalının haberine göre iletişim cihazlarında meydana gelen yeni patlamalarda en az 450 kişi yaralandı. İlk belirlemelere göre patlamalarda 32 kişi hayatını kaybetti.
Lübnan'a ikinci saldırıda 14 ölü, 450 yaralı

Lübnan medyasından gelen yerel haberlere göre Beyrut'un Dahieh bölgesinde, aralarında evlerin de bulunduğu çok sayıda iletişim cihazı patladı. Çok sayıda Hizbullah üyesinin yaralandığı ifade edildi.

Sputnik'e konuşan kaynak, Lübnan'ın çeşitli bölgelerinde Hizbullah tarafından kullanılan bir dizi kablosuz iletişim cihazının patladığını ve ilk bilgilerin bunların çağrı cihazı olmadığı yönünde olduğunu dile getirdi.

Lübnan'da telsiz patlamaları sonucu ölenlerin sayısı 14'e yükseldi

Lübnan genelindeki telsiz patlamalarında hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiği, yaralı sayısının 450'yi aştığı bildirildi.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, başkent Beyrut ve diğer bölgelerde telsiz patlamalarının yol açtığı can kayıplarıyla ilgili bilgi verildi.

Açıklamada, telsizlerin patlaması sonucu 14 kişinin yaşamını yitirdiği, 450'den fazla kişinin yaralandığı belirtildi.

Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamada, patlamalar sonucu 12 kişinin öldüğü bildirilmişti.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un Dahieh bölgesinde Çarşamba günü öğleden sonra çok sayıda çağrı cihazı patlaması meydana geldiği aktarılmıştı.

Haberlere göre patlamalar Lübnan Parlamentosu'nun Hizbullah bağlantılı bir üyesinin oğlunun cenaze töreni sırasında meydana geldi.