ABD Kaynak: Independent 22.08.2024 13:11

Demokrat Parti kahvaltısında böcek krizi: FBI devrede

Tanık, şüphelilerin tuvalete saklandığını, koşarak çıkıp "kahvaltı büfesine kurtçuk attığını" öne sürdü
Demokrat Parti kahvaltısında böcek krizi: FBI devrede

FBI ve Şikago polisi, protestocuların Demokrat Parti Ulusal Kongresi'ndeki (DNC) delegeler için olan kahvaltı büfesine kurtçuk ve çekirge koyduğu iddialarını araştırıyor.

Böceklerin, DNC boyunca Indiana, Minnesota, Ohio, Missouri ve Güney Dakota'dan delegelerin kaldığı Fairmont Oteli'ndeki yemeklere konduğu bildirildi.

Kongrenin bilgi merkezi, açıklamasında bir grup "bilinmeyen" kadının binaya girdiğini ve "üzerinde yemek olan masalara bilinmeyen nesneler yerleştirmeye başladığını" belirtti.

Merkez "Ardından suçluların bölgeyi terk ettikleri düşünülüyor. Bir mağdur, olay yerinde tedavi edilerek gönderildi" diye ekledi.

Bir tanık, USA Today'e böceklerin çekirge gibi göründüğünü söylese de bir dizi farklı haber, yemeklere konulanın kurtçuk olduğunu aktarmıştı.

Indiana delegesi Karen Tallian, gazeteye şöyle anlattı:

Hepimiz kahvaltıya iniyorduk ve tuvalette saklanan iki kadın vardı.

Tallian "Koşarak çıktılar ve kahvaltı büfesine kurtçuk attılar" diye devam etti.

Eski eyalet senatörü, USA Today'e yemek salonuna kendisinden önce inen arkadaşlarının tartışmayı gördüğünü söyledi.

Sabah 6.45'te gerçekleşen sabotajı henüz kimse üstlenmedi.

Fairmont yaptığı açıklamada "bir grup insan, otelimizde DNC'yle bağlantılı bir kahvaltı etkinliğinde aksamaya yol açtı" diyerek olayı doğruladı.

Otel yetkilileri "Kolluk kuvvetlerinin hızlı yanıtı için minnettar" olduklarını belirtti.

"Ekibimiz etkinliğin daha fazla olay yaşanmadan devam edebilmesi için bölgeyi temizlemek ve sterilize etmek üzere hemen harekete geçti" diye eklediler.

Indiana eyaleti temsilcilerinden Carolyn Jackson, USA Today'e olaydan sonra bir saat içinde yemeklerin değiştirildiğini söyledi.

Kongrede yakın zamanda yaşanan tek karışıklık bu değildi. Delegelerin ve diğer katılımcıların kaldığı otellere bir dizi bomba tehdidi yapılmıştı.

Gizli Servis'in sorumlu özel ajan yardımcısı Derek Mayer, çarşamba sabahı "Dün her tehdidi ortadan kaldırdık ve tehditler bugün gelmeye devam ediyor" demişti.

Geçen ay kadar kısa bir süre önce, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun o dönemde kaldığı Watergate Oteli'ne böcekler salınmıştı. Kongrenin yapıldığı Şikago bölgesinde, Gazze'deki savaşa ve ABD ordusunun İsrail'e desteğine son verilmesini talep eden protestocular, her gün gösteri yapıyor.

Demokrat Parti Indiana sözcülerinden Sam Barloga, USA Today'e yaptığı açıklamada "Tüm Amerikalıların barışçıl protestolar yapma hakkı var ama demokrasimizde bunun gibi çirkin saldırıların yeri yok" dedi.