Yaşam 22.08.2024 19:03

Alain Delon'un yardımcısı suskunluğunu bozdu

Alain Delon'un üç çocuğunun taciz suçlamalarına hedef olan ve daha sonra bu suçlamalar sonuçsuz kalan nedimesi Hiromi Rollin, aktörün 18 Ağustos Pazar günü 88 yaşında hayatını kaybetmesinin ardından konuştu.
Alain Delon'un yardımcısı suskunluğunu bozdu

Rollin, Le Figaro gazetesinde, kendisini Alain Delon'un refakatçisi olarak tanıttı. Kovulduğu Temmuz 2023'e kadar aktörün Douchy'deki malikânesinde yaşayan ve ölümünden önce onu bir daha göremediği için “yıkıldığını” söyleyen Rollin, “Birbirimizi 30 yıldan fazla bir süre sevdik. Onunla 17 yıl yaşadım ve Alain'den haksız yere, vahşice ve şiddetle ayrıldım (...) Çocukları ona veda etmeme bile izin vermedi, bu insanlık dışı” dedi.

“Kendisini görmemi istedi”

Hiromi Rollin'e göre, film yıldızının sağlık durumu Douchy’den kovulmasından sonra “acımasızca kötüleşti”. Rollin, özellikle de Anouchka, Alain-Fabien ve Anthony Delon'un ilaç tedavisini bırakmaya karar vermelerine göndermede bulunarak, “Alain'in tedavisi çok iyi gidiyordu. Benimle mutluydu ve 5 Temmuz 2023'te iyi durumdaydı. Alain'in tedavisinin bir yıl önce durdurulmasına isyan ettim ve onun için üzüldüm” dedi.

Malikâneden kovulmasına rağmen Alain Delon ile sık sık telefon görüşmeleri yapmaya devam ettiğini de belirten Rollin, “Beni görmek istiyordu. Hatta 24 Mart'ta bana bir mesaj bıraktı. Çok yalnız olduğunu söyledi ve gelip onu görmemi istedi” diye ekledi.

Şikayetler reddedildi

Alain Delon'un üç çocuğu, Temmuz 2023’te, babalarının nedimesi Hiromi Rolin hakkında “manevi taciz” şikâyetinde bulunmaya karar verdi. Anouchka, Alain-Fabien ve Anthony Delon'a göre, birkaç yıldır aktörle birlikte yaşayan bu kadın, aktörün 2019'da felç geçirmesinden bu yana onlara karşı giderek daha agresif, aşağılayıcı ve taciz edici hale gelmişti.

Avukatlarına göre, Hiromi Rollin, “manevralar ve tehditlere başvurarak, Alain Delon'u yakın arkadaşlarından ve ailesinden sürekli izole etti”. Çocuklar da, onun aktörün Douchy'deki evinden ayrılmasını istedi.

Aktörün en büyük oğlu Anthony Delon da, Hiromi Rollin hakkında “savunmasız bir kişiye kasıtlı şiddet ve hapsetme, zayıflığın kötüye kullanılması ve psikolojik taciz” iddiasıyla ikinci bir şikâyette bulundu. 

Delon'un üç çocuğunun iki şikâyeti de Montargis savcılığı tarafından Ocak 2024'te reddedildi.

Suçlamalara hep karşı çıkan Rollin, buna karşılık, Temmuz 2023’te Douchy'den çıkarıldığında avukatı aracılığıyla aktörün üç çocuğu ve korumaları hakkında saldırı, iftira ve hırsızlık suçlarından şikayette bulundu. Ancak bu şikâyet de reddedildi. Rollin, daha sonra çocuklara karşı yeni bir hukuk davası başlattı.