Afrika 11.08.2024 07:28

Tacura'daki çatışmaların ardından Trablus alarma geçti

Milis güçler, Başkanlık Konseyi'nden gelen kışlalarına dönmelerine dair talimatları görmezden geldi
Tacura'daki çatışmaların ardından Trablus alarma geçti

Libya'nın başkenti Trablus'ta dün milis güçler arasındaki gerginliğin yatıştırılması amacıyla yerel taraflarca sürdürülen arabuluculuk çabalarına rağmen şehrin doğusundaki Tacura kırsalında çıkan çatışmalarda 9 kişi öldü, 25 kişi yaralandı. Trablus'un banliyölerinin büyük çoğunluğunda Abdülhamid Dibeybe’nin başbakanı olduğu Ulusal Birlik Hükümeti’ne (UBH) bağlı güçlerin harekete geçerken UBH, bu gelişmeler karşısında sessiz kalmayı tercih ederek yorum yapmaktan kaçındı.

Libya basını, 111. Zırhlı Tugay, 55. Piyade Tugayı ve Tacura Aslanları Tugayı’ndan oluşan ortak bir güvenlik gücünün, Misrata ve Tacura'nın önde gelen isimleri ve büyükleri arasında Rahabe ed-Diru Tugayı ile Misrata kentindeki Ortak Operasyonlar Gücü arasındaki anlaşmazlığı çözmek üzere varılan anlaşma uyarınca bölgeye girdiğini bildirdi.

Trablus Üniversitesi bir sonraki duyuruya kadar tüm fakültelerde eğitimin askıya alındığını, sınavların ertelendiğini ve idari işlerin durdurulduğunu açıkladı. Acil Tıp ve Destek Merkezi ise vatandaşlara Tacura ve Qarabulli bölgelerindeki çatışmaların yaşandığı noktalardan uzak durmaları çağrısında bulundu.

Milis güçler, düzenli ordunun başkomutanı olarak Libya Başkanlık Konseyi'nden gelen ve tüm askeri güçlerin ‘derhal kışlalarına dönmesi’ istenen talimatlarını görmezden geldi.