ABD Kaynak: Independent 30.08.2024 06:29

Kibar hırsız Eve girdi, yemek yapıp bulaşık yıkadı

Davetsiz misafir bir evde spagetti yaptı ve bulaşıkları yıkadı ancak görünüşe göre hiçbir şey çalmadı.
Kibar hırsız Eve girdi, yemek yapıp bulaşık yıkadı
Thurston County Şerif Bürosu, hırsızlık zanlısının Washington'daki Yelm yakınlarında kapalı bir toplulukta birkaç eve, bir arabaya ve bir garaja zorla girdiğini açıkladı

ABD'de polis, "kibar" ama aç bir davetsiz misafirin Washington'da bir dizi eve girdiğini ve burada yemek pişirip bulaşıkları yıkadıktan sonra hiçbir şey çalmadan çıktığını söyledi.

Clearwood Toplum Derneği sakini Eddie Andujo, Yelm kentindeki evinin mutfak camını kırarak içeri giren zanlının tüm olanakları kullanmasının ardından kendisine şaka yapıldığını düşünmüş.

Kibar davetsiz misafir ayrılmadan önce duş bile almış, çamaşırlarını yıkamış ve battaniyeleri katlamış.

Andujo, KING 5'e, "Cuma sabahı geldiğimde mutfak masamın üzerinde bir not olduğunu fark ettim. Şöyle yazıyordu: 'Çok açtım. Evinize zorla girdim. Lütfen beni affedin. Yemeğinizi yedim, kıyafetlerimi yıkadım ve duş aldım" diye konuştu.

Spagetti yapmış. Ama işin komik tarafı, bulaşıklarını da yıkamış. Yani sanırım kibar bir suçluydu, bilmiyorum... Ve kullandığı battaniyeleri katlamış.

Hırsız ayrıca Andujo'yu patlamış mısır makinesinin "düzgün çalışmadığına" dair uyaran bir not bırakmış ama hiçbir şey çalmamış.

Polis pazar günü, cep telefonlarının çekmediği ve en yakın kamu güvenliği binasına 15 dakika uzaklıkta bulunan mahallede bir K9 araması yaptı ancak onu bulamadı.

hirsiz-i

Mahalle sakinleri hırsızlık zanlısının evlere girmeye devam ettiğini ancak polisin arama çabalarına rağmen onu gözaltına alamadığını söylüyor

Bethany Stirber, hırsızın arabasına girdiğini ve garaj anahtarını çaldığını söyledi. Ancak mahallenin polisten uzak olması ve baz istasyonunun bulunmaması polisin hırsızı yakalamasını zorlaştırıyor.

Stirber, KING 5'e, "Ben evdeyken garajıma girmeye çalıştı ve onu korkutup kaçırdık ama sonra geri gelmeye devam etti" dedi.

Pazar günü onu tekrar yakaladım. 911'i aradım. Ben onları duyabiliyordum ama onlar beni duyamıyordu. Ve buraya zamanında gelemediler. Adam kaçtı.

Kibar görünen davetsiz misafirlerle ilgili benzer olaylar rapor edilmişti.

2019'da Boston bölgesinde bir eve giren davetsiz misafir, evi temizledikten sonra ardında elektrik süpürgesiyle temizlenmiş halılar ve tuvalet kağıdından yapılmış güller bırakmıştı. Nate Roman eve geldiğinde kapısının kilitli olmadığını ve oğlunun odasının tertemiz olduğunu görmüştü ancak hiçbir şey çalınmamıştı.

Komşularla konuşan ve şüpheli bir faaliyete rastlamayan polis, herhangi bir şüpheli tespit etmemişti. Roman, "Hiçbir suç işlenmedi, hiçbir şey kaybolmadı ya da zarar görmedi, bu yüzden polisin elinde çok az şey var" demişti.