Kültür & Sanat Kaynak: Haber merkezi 08.10.2024 09:42

İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 6 oyun birden

1 Ekim'de 2 yeni oyunla sezonu açan İstanbul Devlet Tiyatrosu bu hafta 6 oyunla seyirci karşısında olacak. Haftanın oyunları; yeni oyunlar Lysistrata ile Ebedi Barış, Bir Picasso, Parmak, Meraklısı İçin "Öyle Bir Hikaye" ve ücretsiz sahnelenecek çocuk oyunu Çöp Canavarı.
İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda 6 oyun birden

Lysistrata - Mecidiyeköy Büyük Sahnede

Aristophanes'in yazdığı, Azra Erhat ile Sabahattin Eyüboğlu'nun çevirdiği, yönetmenliği Barış Erdenk tarafından gerçekleştirilen İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunlarından, 1 Ekim Salı günü saat 20.00'de Mecidiyeköy Büyük Sahne'de ilk gösterimini gerçekleştiren Lysistrata prömiyerinin ardından hafta boyunca aynı sahnede temsillerine devam ediyor.

Bir Picasso - Mecidiyeköy Stüdyo Sahnede

Nazi işgali altındaki Fransa’da yaşayan ressam Pablo Picasso ile dönemin Almanya kültür bakanlığı sorumlusu olan Bayan Fischer arasında geçen sorgulamalar-çatışmalar-hesaplaşmaların anlatıldığı Bir Picasso adlı oyun bu hafta Mecidiyeköy Stüdyo Sahne’de olacak.

Ebedi Barış - Üsküdar Tekel Sahnesinde

Juan Mayorga'nun yazdığı, Canan Şahin'in çevirdiği ve Yunus Emre Bozdoğan'ın yönetmenliğini üstlendiği İstanbul Devlet Tiyatrosunun bir diğer yeni oyunu Ebedi Barış, 1 Ekim Salı günü saat 20.00'de Üsküdar Tekel Sahnesi'ndeki prömiyerinin ardından aynı sahnede temsillerine hafta boyunca devam ediyor.

Parmak - Üsküdar Stüdyo Sahnede 

Kosovalı yazar Doruntina Başa tarafından 2011 yılında yazılan ve Bilge Emin'in çevirip yönettiği "Batı Balkan Oyun Yazma Yarışması"nda "En İyi Çağdaş Oyun" dalında birincilik kazanan aynı zamanda 2013 yılında, Saraybosna’da düzenlenen Uluslararası MESS Tiyatro Festivali’nde "En İyi Balkan Oyunu" ödülünü alan Parmak oyunu bu hafta Üsküdar Stüdyo Sahnesinde seyirci ile buluşuyor.

Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” - Garibaldi Sahnesinde

Sait Faik Abasıyanık’ın gizemli dünyasının dehlizlerine girerek onun gözünden İstanbul’u anlamaya, hayatı koklamaya, İstanbul’a yeni bir pencere açmaya ve bu pencereden martılara seslenmeye, dalgalarla fısıldaşmaya, rüzgârı dinlemeye; sevgiyi, aşkı, insanı, sanatı, edebiyatı duyumsamaya hazır mısınız. Ozan Uçar'ın yönettiği ve Taner Turan’ın oynadığı Meraklısı İçin “Öyle Bir Hikaye” bu hafta Garibaldi Sahnesinde izlenebilir.

Haftanın Çocuk Oyunu

Çöp Canavarı Tarık Tunaya Kültür Merkezinde (Ücretsiz)

Cengiz Özek'in yazıp yönettiği Çöp Canavarı adlı çocuk oyunu 17 Mart 20023 tarihindeki prömiyerinin ardından bu hafta 9 Ekim saat 14.00'te ücretsiz olarak Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi'nde  minik izleyicilerimizle buluşuyor. Hacivat'ın, dostu Karagöz’le balığa çıkması ve çöpçü balığıyla karşılaşmalarıyla gelişen olayların anlatıldığı oyunun dekor ve kostüm tasarımı Nur Sinem Mete'ye, ışık tasarımı Rüştü Karabayram'a, kukla tasarımı yine oyunun yönetmen ve yazarı Cengiz Özek'e, yönetmen yardımcılığı İpek Gülbir'e ve oyunun asistanlıkları ise Onur Soysal Pehlivan, Özge Aktaş, Eren Ege Uyanık'a ait. Oyunda oyuncu olarak Onur Soysal Pehlivan, Kamil Gençtürk, Burak Çağlar, Gökçe Kurt Elitez yer alıyor.