Dünya Kaynak: Şarkul Avsat 22.09.2024 09:57

Hizbullah, Hayfa'daki Ramat David üssü ve havaalanının vurdu

Lübnan Hizbullahı, bugün (Pazar) erken saatlerde, Ramat David üssünü ve havaalanını düzinelerce "Fadi 1" ve "Fadi 2" füzesiyle hedef aldığını duyurdu.
Hizbullah, Hayfa'daki Ramat David üssü ve havaalanının vurdu

Hizbullah tarafından yapılan açıklamada, "Lübnan'daki İslami Direniş, İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef alan ve çok sayıda sivil şehit düşmesine yol açan tekrarlanan saldırılara yanıt olarak, Ramat David üssünü ve havaalanını düzinelerce Fadi 1 ve Fadi 2 füzesiyle hedef aldığını duyurdu.

Resim   İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant geçen pazartesi günü Ramat David Hava Üssü'ne yaptığı ziyaret sırasında (DPA)

Şarku’L Avsat’ın edindiği bilgiye göre bu iki tip füze ilk kez kullanılıyor ve aynı zamanda devam eden çatışmalar kapsamında, Ramat David üssü ve havaalanı da ilk kez hedef alınıyor.

İsrail medyası, İsrail ordusunun Lübnan'dan fırlatılan "yaklaşık on roketi" izlediğini ve çoğunun Hayfa ve Nasıra bölgelerinde düşürüldüğünü bildirdi.

İsrail'in Beyrut'un güney banliyösüne geçtiğimiz cuma günü düzenlediği hava saldırısı, kadın ve çocukların yanı sıra, aralarında üst düzey bir Hizbullah liderinin de bulunduğu en az 37 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Bu durum çatışmaların daha da şiddetleneceği korkusunu artırdı.