Ortadoğu Kaynak: Şarkul Avsat 06.08.2024 10:16

"Heniyye suikastı savaşı uzatmayı amaçlıyor"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas bugün (Salı) Rusya'nın resmi medyasına yaptığı açıklamada, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) siyasi büro başkanı İsmail Heniyye'nin öldürülmesinin Gazze'deki çatışmayı uzatmayı amaçladığını ve krizin çözümüne yönelik görüşmeleri zorlaştıracağını söyledi.
"Heniyye suikastı savaşı uzatmayı amaçlıyor"

Abbas, "Hiç şüphe yok ki Haniye'nin öldürülmesindeki amaç savaşı uzatmak ve kapsamını genişletmektir. Bu, saldırganlığın sona erdirilmesi ve İsrail güçlerinin Gazze'den çekilmesi için devam eden müzakereleri olumsuz etkileyecektir."

Heniyyeh, geçen hafta İran'ın başkenti Tahran'da İsrail'e misilleme tehditlerine yol açan ve Gazze'deki çatışmanın Ortadoğu'da daha geniş bir savaşa dönüşeceği korkularını arttıran bir suikast sonucu öldürülmüştü.

RIA Novosti tarafından aktarılan açıklamalarında Abbas, "Bunu korkakça bir hareket ve İsrail politikası açısından tehlikeli bir gelişme olarak değerlendiriyoruz" dedi. Abbas, "İsrail işgal makamlarının hırslarından vazgeçmeleri, halkımıza ve davamıza karşı saldırgan eylemlerine son vermeleri, uluslararası hukuka saygı göstermeleri ve Arap Barış Girişimi kararlarını uygulamalarının yanı sıra, acil ve sürdürülebilir bir ateşkes ile Gazze Şeridi'nden güçlerini çekmeleri gerekmektedir" ifadelerini kullandı.