Yaşam Kaynak: Independent 29.07.2024 07:52 Güncelleme: 29.07.2024 11:58

Hayatını kaybeden Prens Michael kimdi?

Prens Philip'in birinci dereceden kuzeni, Michel de Grece adını kullanan ünlü bir yazardı
Hayatını kaybeden Prens Michael kimdi?

Edinburgh Dükü Prens Philip'in birinci dereceden kuzeni olan Yunanistan ve Danimarka Prensi Michael 85 yaşında hayatını kaybetti.

Kraliyet ailesi üyesinin pazar günü, Yunanistan'ın başkenti Atina'daki bir hastanede hayatını kaybettiği duyuruldu. Perşembe günü başkentte toprağa verilecek.  

Prens Michael, Michel de Grece adını kullanan ünlü bir yazar ve tarihçiydi. Soyu annesi tarafından Bourbon Hanedanı'na dayanan prens, I. George'un yaşayan son torunuydu.

Kraliyet üyesi, Marina Karella'yla olan evliliğiyle tanınıyordu, onunla evlenmek için 1965'te Yunan tahtındaki hakkından feragat etmişti.  

Geride eşi ve iki kızı Savoy-Aosta Prensesi Olga'yla Yunanistan Prensesi Alexandra'yı bıraktı.

Prens Michael, Prens Christopher'ın ve Fransa Prensesi Françoise d'Orléans'ın tek çocuğuydu.  

Annesi 1953'te hayatını kaybetmeden önce babası 1940'ta yalnızca 51 yaşında geçirdiği kısa bir hastalık sonucunda hayatını kaybetmişti, kraliyet ailesi üyesi 14 yaşında öksüz kalmıştı.  

Prens Michael, askerlik görevi için Yunanistan'a dönerek Yunan vatandaşlığını yeniden kazanmak üzere bir dönem Yunanistan Sahil Güvenlik Teşkilatı'nda görev almadan önce Paris'te siyaset bilimi okumuştu.

Prens, yeğeni Kral Konstantin'in ordudaki cuntayı bastırma çabalarının başarısızlıkla sonuçlanmasıyla 1967'de sağcı bir askeri darbeyle devrilmesinin ardından ülkede kalan tek Yunan kraliyet ailesi üyesiydi.