Kültür & Sanat 23.09.2024 02:34

Aspendos Festivali'nde "Kuğu Gölü"

31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali 'Kuğu Gölü' balesini ağırladı. Festivalin üçüncü etkinliği olan Çaykovski'nin unutulmaz romantik bale eseri, izleyenleri büyüleyici koreografisi ve etkileyici müzikleriyle bambaşka bir dünyaya götürdü.
Aspendos Festivali'nde "Kuğu Gölü"

Eserin koreografisi M. Petipa ile L. Ivanov'dan sonra A. Volkan Ersoy ve G. Armağan Davran’a, dekor ve oryantal kostüm tasarımı Çağda Çitkaya’ya, kostüm tasarımı Nursun Ünlü’ye, ışık tasarımı Oğuz Murat Yılmaz’a ait.

Eserde Odette karakteri, Antalya Devlet Opera ve Balesi bale sanatçısı Rina Murata tarafından canlandırılırken, İzmir Devlet Opera ve Balesi bale sanatçılarının hayat verdiği başroller; Prens Siegfried karakteri Çağın Hazar Özdideş, Von Rothbart karakteri Ş. Yiğit Erhan, Soytarı karakteri Batuhan Gültekin, Kraliçe karakteri Pınar İyiuyurlar ve Öğretmen Wolfgang karakteri H. Altan Kılıç  tarafından sahneye taşındı.

gol-2

Antalya Devlet Opera ve Balesi Orkestra Sanatçıları eşliğinde sahnelenen eserin Orkestra Şefi Tolga Taviş olurken, başkemancı Sibel Aydın oldu. Prens Siegfried ile büyücü Rothbart'ın kuğuya dönüştürdüğü Prenses Odette'in aşkını konu alan eser, festivalin üçüncü gecesinde Aspendos antik Tiyatrosu’nun büyüsüyle bir araya geldi.

gol-1

Eylül ayı sonunda kadar devam edecek olan 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali biletleri, Antalya Devlet Opera ve Balesi gişeleri ve biletinial.com internet adresinden temin edilebilir.