Bilim ve Teknoloji 27.07.2016 06:20

Apple Eylül'de bombayı patlatıyor!..

Apple'ın Eylül ayında tanıtması beklenen telefonu iPhone 7'nin çıkış tarihi belli oldu. Peki iPhone 7 nasıl olacak? Tasarımı iPhone 6'ya mı benzeyecek? İşlemcisi nasıl olacak? Kulaklık girişi kaldırılıyor mu?
Apple Eylül'de bombayı patlatıyor!..
iPhone 7'lerde kuvvetle muhtemel kulaklık girişi yer almayacak. Bunun yerine Bluetooth teknolojisi ve/veya şarj yuvasına takılacak.

iPhone 7 modeli, alıştığımız tek kameralı akıllı telefon olarak gelecek ve 2 GB RAM’e sahip olacak. iPhone 7 Plus modelinde ise çift kameranın yanı sıra 3 GB RAM yer alacak.

3.5 mm ses yuvasının olmaması, kablosuz şarj özelliği ve hızlı şarj teknolojisi gibi önemli detaylar da var. Kablosuz şarj özelliği sayesinde artık kablo karmaşasıyla da uğraşmayacağız.

Daha önce olduğu gibi iPhone 7 de iki farklı modeliyle gelecek. iPhone 7 ve daha geniş ekranlı olanı iPhone 7 Plus...

iPhone 7'nin fiyatı ne olur? 

En merak edilen soruların başında bu geliyor. Elbette belli değil. Ancak iPhone 6S'leri baz alacak olursak fiyatın 3 bin TL'nin altında olmayacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

iPhone 7'lerle birlikte iOS 10 güncellemesi de eylülde yayında olacak. Ve elbette yeni işletim sistemi demek yeni özellikler demek. Bakın neler geliyor neler?