Opera ve Bale 02.04.2022 14:52

3 BASSES KONSERİ Süreyya Opera Sahnesi'nde

3 BASSES Konseri, 7 Nisan'da sanatseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul Operası sanatçısı Zafer Erdaş, Ankara Operası sanatçısı Tuncay Kurtoğlu ve İzmir Operası sanatçısı Teyfik Rodos'dan oluşan bas sesler, seyircilere zengin bir program sunmaya hazırlanıyor.
3 BASSES KONSERİ Süreyya Opera Sahnesi'nde
Opera eserlerinin başrollerinde, genellikle Baba, Kral, Komutan, Rahip, Katil, İhtiyar karakterlerine hayat veren bas seslerin rollerinden kesitler sunulurken; müzikaller, türküler, halk şarkıları da konserde seslendirilliyor.

Wolfgang Amadeus Mozart’ın; "Figaro'nun Düğünü”, "Saraydan Kız Kaçırma”, "Don Giovanni”;  Gioacchino Rossini’nin "Sevil Berberi”; Franz Lehár’ın Şen Dul operalarından bas karakterlerin aryaları programda dinlenebilecek. 

"Chitarra Romana” (beste:Eldo Di Lazzaro) , "So in Love” (Cole Porter’ın Kiss Me, Kate oyunundan), "Visione Veneziana” (beste: Renato Brogi), Lüküs Hayat (beste: Cemal Reşit Rey), Karahisar Kalesi (düzenleme: Serdar Yalçın) adlı parçalar ise konserin ikinci yarısında seslendirilecek olanlardan bazıları.

Solistler ; Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu ve Teyfik Rodos’a konuk solist olarak Aylin Ateş katılıyor. Sanatçılara piyanoda Diego Moccia eşlik ediyor. Konserde ışık tasarımı ise Taner Aydın’a ait.