radyobir
radyobir

ABD yargısından Sarraf'a bir ret daha

ABD'de yargılanan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf'ın 'ceza davasının düşürülme talebi' reddedildi.

17 Ekim 2016 18:03 | Kategori: Dünya

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının kilit ismi olan İstranlı işadamı Rıza Sarraf'ın tutuklu bulunduğu ABD'de görülen davasında yeni bir gelişme yaşandı.

İDDİANAMENİN REDDİ BAŞVURUSUNU DA KAPSIYOR

Rıza Sarraf'ı yargılayan hakim Richard Berman, Rıza Sarraf'ın davanın düşürülmesine yönelik yaptığı başvuruyu tümüyle reddetti. Ret kararı, iddianamenin reddi başvurusunu da kapsıyor. Sarraf daha önce kefaletle serbest bırakılma ve reddi hakim talebinde bulunmuştu. Bu talepler reddedilmişti.

BHARARA DA AÇIKLAMA YAPTI

Sarraf'ı adalet önüne çıkaran ABD'li Başsavcı Preet Bharara da, Sarraf'ın iddianamenin reddedilmesi için yaptığı başvuruyla ilgili açıklama yaptı. Bharara, Twitter hesabından "Federal hakim, Reza Zarrab'ın iddianamenin reddedilmesi talebini bütünüyle geri çevirdi" diye tweet attı. ​

Sarraf, kara para aklama, bankacılık sahtekarlığı ve ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme suçlamaları ile New York'ta tutuklu olarak yargılanıyor.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI