radyobir
radyobir

3 bin yıl hapse mahkum olan adam serbest kaldı

El Pais'in bildirdiğine göre, 3 bin yıl hapis cezasına çarptırılan ETA ayrılıkçı grup askeri kanadı eski lideri Arrospide Sarasola serbest bırakılarak hapisten çıktı.

05 Aralık 2014 10:14 | Kategori: Dünya

İspanya Ulusal Adalet Divanı AB üyesi ülkelerde mahkumların hapiste kalma toplam süresini ile ilgili Avrupa Birliği kurallarına dayanarak Sarasola’nın serbest bırakılması kararı aldı. İspanya Parlamentosu 2014 yılı kasım ayında bu kuralı onaylamıştı.
Öte yandan, ETA aktivistine yönelik 2006 yılında kabul edilen ve terörist ve diğer uzun süreli hapse mahkum edilenlerin erken tahliye edilememeleri ile ilgili doktrini yasadışı kabul eden Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AIHM) kararını uygulandı.
"Santa Potrosa” takma adıyla tanınan Sarasola, 1986 yılında Madrid’de gerçekleştirilen ve 12 ulusal muhafız askerinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırısının ve 1987 yılında 21 kişinin hayatını kaybettiği Barselona’daki diğer bir terör saldırısının başlıca organizatörleri arasında yer almıştı. Sarasola Fransa’dan 10 yıl hapis cezası çekerken, 2000 yılında 3 bin yıl hapis cezasına çarptırıldığı İspanya’ya iade edildi. O toplamda 27 yıl hapiste yattı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI