radyobir
radyobir

Kulenin kaderini halk belirleyecek

Pazartesi günü "Etkin Vatandaş" projesi kapsamında bir oylama başlatıldı. Söz konusu referandumla kullanılamaz durumda olan Şuhov Kulesi'nin kaderi belirlenecek.

27 Haziran 2014 11:42 | Kategori: Avrupa

Moskova vatandaşlarına; kulenin sağlamlaştırılması, restorasyonu ve işletmesi içi açık ihaleye çıkılması, kulenin sökülerek restore edilmesi ve başka bir yere dikilmesi, sökülerek restore edilip Şabolovka sokağındaki tarihi yerine yeniden dikilmesi ve Şuhov Kulesi’ni kurtarmak için özel çözüm önerilmesi olmak üzere dört cevap seçeneği veriliyor.
 Kuleyle ilgili atılacak adımlar, Moskova kültür varlıkları departmanı tarafından oylama sonuçlarına göre belirlenecek.
 6 Temmuz’a kadar devam edecek oylamaya isteyen her Moskova sakini katılabilecek. Ancak bunun için iOS ve Android destekli akıllı telefonuna "Etkin Vatandaş” uygulamasını indirerek telefon numarasının teyidini yaptıktan sonra ilgili profili doldurması gerekecek.

Şuhov Kulesi hakkında:

Şabolovka’da bulunan televizyon kulesi, 1922 yılında mimar Vladimir Şuhov tarafından inşa edildi. Yapımından bugüne kadar 90 yıldan beri kapsamlı bir onarımdan görmedi. Mimari anıt sayılan ancak çelik konstrüksiyonları yıpranan kule, yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu yılın şubat ayında İletişim ve Haberleşme Bakanlığı tarafından kulenin sökülüp restore edilmesi ve başka bir yere dikilmesini önerildi. Önerilen mekânlar arasında VDNH, Kaluga Meydanı veya Samara ve Siavstopol gibi şehirler de vardı. Ancak Rusya Federasyonu Kültür Bakanlığı, birçok mimar, uzman ve toplum görevlileri kulenin taşınmasına kesinlikle karşı çıktı.

Sitemiz yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm haklarının sahibidir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
YUKARI